Apa Arti Margin Dalam Trading - Artikel Forex

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

Indonesian Review of InziderX Exchange

Indonesian Review of InziderX Exchange
Indonesian Review of InziderX Exchange - from one of our Bounty members - thanks to indocafe!!
https://preview.redd.it/3ws4hnaf5mr11.png?width=960&format=png&auto=webp&s=158ae4627e1a050475467ac24b5e30f02eb24344

Pasar OTC Tempat Leverage Terdesentralisasi
Foto InziderX.

VISI KAMI
InziderX adalah pasar OTC tempat leverage terdesentralisasi di mana Anda dapat menukar 20 aset digital teratas secara pribadi dan tanpa verifikasi. Transaksi dilakukan di antara orang dalam anonim, dompet ke dompet menggunakan Atom Swap. Likuiditas disediakan oleh sistem relay berdasarkan teknologi Lightning Network.
User friendly, terminal InziderX dikhususkan untuk para pedagang aktif dan algoritma mencari pengejaran dan eksekusi kualitas. Platform kami akan menyediakan alat untuk membantu mereka menerapkan strategi mereka dengan jenis pesanan yang kompleks, paket grafik Pro-trading dan memajukan perintah API.
https://www.youtube.com/watch?v=wZYPIYic8Uo
https://preview.redd.it/cg4iu5lh5mr11.png?width=640&format=png&auto=webp&s=2a27ea5e101be5ab9c1b858f40a7b5d678677a37

KARAKTERISTIK
DESENTRALISASI EXCHANGE
Teknologi pertukaran kami berbasis dompet - Dapp. Ini aman dengan desain.
Karena Anda memiliki benih dompet Anda dan tidak ada honeypot untuk diretas, Anda dapat yakin dana Anda aman.
Yang Anda perlukan untuk memulai perdagangan adalah dengan menahan aset Anda ke dalam dompet multi-aset.
Tidak ada prasasti, verifikasi atau pembatasan.


https://i.redd.it/xupli06l5mr11.gif


JARINGAN LIGHTNING
Dengan memasukkan likuiditas dari sentralisasi bursa yang lebih besar dan pemain besar lainnya melalui Lightning Network, kami mendapatkan yang terbaik dari kedua dunia.
Keamanan desentralisasi dan likuiditas sentralisasi.
Jadi menciptakan jendela tentang apa yang akan menjadi masa depan besok:
Dunia jaringan - pasar pasar.

https://i.redd.it/fcoe4kim5mr11.gif


ADVANCE TRADING TOOLS
Fokus platform kami adalah pada perdagangan aktif dan algoritma.
Dengan memberikan jenis perintah kompleks akses, paket grafik Pro-trading dan perintah API lanjutan.
Kami akan menyediakan alat yang hilang yang digunakan pedagang di terminal Forex terbaru:
Margin, pendanaan perdagangan, short selling, jenis posisi FX, hedging.

https://preview.redd.it/oanp1yao5mr11.png?width=200&format=png&auto=webp&s=00b3ab8a3be6ed97424c9a468426bcc5792575da


PERDAGANGAN KOMUNITAS
Komunitas adalah kuncinya dan itulah mengapa InziderX akan memberi imbalan kepada para pedagang dengan banyak program.
Di forum di blockchain kedua untuk tips trader dan analisis pribadi, komunitas akan dapat belajar sendiri cara paling maju dalam trading.
Kontes untuk trader terbaik, program layanan sinyal, dan perubahan voting untuk pengembangan platform.
Menjadi seorang inzider, bergabunglah dengan komunitas!

https://preview.redd.it/y18zal8q5mr11.png?width=198&format=png&auto=webp&s=8a97bfae15f3a221168716582627824d44520df7


PERTUKARAN
Alat terminal perdagangan paling maju digabungkan dengan teknologi terbaruInziderX adalah jendela pedagang di pasar besok

https://preview.redd.it/dx96d8zr5mr11.png?width=640&format=png&auto=webp&s=7edcee25fddee75bc9c458f17a02bee2d2e130c4


MARGIN & PENDANAAN PERDAGANGANPengguna dapat meminjam jumlah dana yang diinginkan untuk memasuki posisi margin. Pendanaan pesanan pengguna lain menyediakan cara untuk mendapatkan laba.
JENIS PESANAN KOMPLEKSMemiliki stop loss dan order take profit menempel pada entri memungkinkan Anda menetapkan tingkat pengambilan profit dan membatasi risiko terlebih dahulu. Anda sekarang dapat duduk, menonton, dan bersantai.
PAKET GRAFIK PRO TRADINGMengintegrasikan paket grafik Tradingview terbaru dengan lebih dari 50 alat gambar, 100 indikator dan osilator. Hapus dan tunjukan grafik untuk analisis terbaik.
ALGORITME MEMUNGKINKAN APICara mudah dan efisien untuk membangun strategi perdagangan otomatis dengan semua perintah untuk mengontrol dompet Anda dan banyak lagi. Kemungkinannya tidak terbatas.
INTEGRASI DOMPET HDJangan pernah mengekspos kunci pribadi Anda dengan menjaganya agar tetap aman di bawah cold storage dengan integrasi dompet HD seperti Ledger Nano S atau MetaMask.
PROGRAM PEMBUAT PASARBiaya perdagangan dan program hadiah yang lebih rendah untuk pedagang bervolume besar akan mendukung likuiditas, spread yang ketat dan selip yang rendah.
KOMUNITAS PEMBELAJARAN AKTIFPedagang mengajar pedagang lain, bertukar ide, strategi, algoritma. Dapatkan imbalan atas kontribusi Anda. Komunitas adalah kuncinya.
KONTES TRADERTunjukkan kami strategi dan algoritme terbaik Anda, tulis dompet Anda untuk perekaman sinyal masuk. Dapatkan imbalan dari komunitas untuk kontribusi Anda.
PERDAGANGAN SINYALPedagang terbaik dari Kontes Trader memberikan sinyal kepada pengguna lain dan mendapatkan imbalan untuk itu. Pilih penyedia sinyal Anda dengan profil risiko dan waktu memegangnya.
PROGRAM HADIAHBerikan imbalan kepada Market Maker, kepada para pemenang Kontes Pedagang, penyedia sinyal dan orang-orang yang berkontribusi paling banyak kepada masyarakat.
SUARA KOMUNITASApa modifikasi selanjutnya yang harus kita lihat di bursa kami, beri tahu kami melalui program voting. Pengembang kami mendengarkan.
PESAN TERENKRIPSI DAN TIDAK BISA DILACAKDompet ini mencakup sistem pesan terenkripsi dan tidak dapat dilacak yang didasarkan pada blockchain. Grup dapat berbagi wawasan real-time.
MASA DEPAN
InziderX adalah awal dari visi baru - Desentralisasi Sejati.
Transaksi dilakukan P2P, dompet ke dompet, tanpa kontrol atau pengaruh pihak ketiga. Swap atom memberikan keamanan dan likuiditas Jaringan Petir.
Tidak mungkin untuk menurunkan nilai tukar, karena tidak ada server. Data benar-benar terdesentralisasi di seluruh buku besar blockchain terdistribusi sehingga tidak dapat dicuri atau rusak.
Tidak ada prasasti, verifikasi atau pembatasan. Unduh dompet kami dan mulailah berdagang. Sesederhana itu.
Dompetnya adalah pertukaran!
KERTAS PUTIH
The Whitepaper InziderX menjelaskan secara rinci karakteristik baik dari pertukaran kamiBerkontribusi untuk ICO kami dan mengambil bagian dalam masa depan pertukaran perdagangan aset digital - Desentralisasi yang benar
KERTAS PUTIH
The Whitepaper InziderX menjelaskan secara rinci karakteristik baik dari pertukaran desentralisasi kami
EKONOMI
Ekonomi - penawaran, softcap, hardcap, opsi pra-penjualan, bonus dan alokasi dana
SATU PAGER
Dapatkan gambaran singkat tentang proyek-proyek InziderX dalam mode power point
PROGRAM BOUNTY
Jadilah bagian dari promosi ICO InziderX dan dapatkan imbalan di INX. Beberapa program hadiah terbuka!

TERJEMAHAN & DOKUMEN LAIN
PETA JALAN
November 2017STUDI TEKNOLOGI - SEDANG BERLANGSUNGBeberapa tes dan studi dilakukan pada teknologi terbaru
Maret 2018TULISAN PUTIH - DILENGKAPIMenetapkan visi Pertukaran InziderX
Juli hingga Desember 2018INX SALE - ICOKemitraan untuk EcoSystem masa depan
Desember 2018FORUM KOMUNITAS INZIDERXAktivasi forum & distribusi INC
Febuary 2019DISTRIBUSI INXRilis dompet dan distribusi INX
Juli 2019RILIS INZIDERX EXCHANGE PERTAMAKarakteristik dasar
Januari 2020PENGEMBANGAN KOMUNITASReward, kontes & program sinyal
Febuary 2020IMPLEMENTASI SISTEM VOTINGKomunitas mengambil kendali
Mars 2020SARAN KOMUNITASPelaksanaan
Juni 2020PERTUKARAN INZIDERXSemua karakteristik sepenuhnya diaktifkan
Juli 2020KOMUNITAS INZIDERXSemua karakteristik sepenuhnya diaktifkan
Agustus 2020MENDENGARKAN KOMUNITASSedang berlangsung
TEMUI TIMGagasan itu tak terkalahkan tetapi membutuhkan tim yang hebat untuk dicapai.

MITRA
Untuk Informasi lebih luas bisa Klik di bawah ini :
WEBSITE - ANN - WHITEPAPER - TWITTER - FACEBOOK - STEEMIT - TELEGRAM
USERNAME PROFIL BTT : INDOCAFE
submitted by InziderX to u/InziderX [link] [comments]

Leverage Yang Ideal Untuk Trading Forex - YouTube Njoo Eddy : Margin Call Untuk Memperdalam Forex Market Cara menghitung leverage, margin, margin call dan margin level BAGI TRADER YANG SEDANG LOSS ATAU BANGKRUT LIHAT! JARAK STOP LOSS YANG IDEAL UNTUK TRADING FOREX Tutorial Saham Pemula : Mengenal Margin (Trading Limit ... Dasar-Dasar Forex: Apakah Itu Leverage dan Margin  Exness Apa Itu Leverage Dalam Forex Understanding Forex Leverage, Margin Requirements & Trade ... What is Leverage and margin in Forex?? - YouTube

Pada prinsipnya, margin trading dalam forex hampir sama dengan margin trading dalam perdagangan saham. Perbedaan paling mendasar adalah margin trading dalam forex dihitung dalam satuan nilai. Misalnya Rp. 1 juta dalam sistem margin trading dapat ditransaksikan dengan dana yang lebih kecil, contohnya 0,5% nilai aslinya, jadi sekitar Rp 5.000. Live Forex Trading Iqd Usd And Margin Trading Forex Adalah See Special offers and cheap prices in after Christmas. Margin pada trading adalah istilah yang digunakan untuk trading dengan modal pinjaman. Hal ini menarik karena adanya fakta bahwa investasi forex dapat dilakukan dengan uang riil yang nilainya lebih rendah dari ukuran transaksinya. Selain itu, trader dapat membuka posisi (open position) yang lebih besar dengan modal yang lebih kecil. Margin pada trading di pasar Forex diukur dalam satuan nilai ... Live Forex Trading Platform And Margin Trading Forex Adalah Reviews : You finding where to buy Live Forex Trading Platform And Margin Trading Forex Adalah for c Menggunakan margin dalam trading forex adalah konsep baru bagi banyak trader, dan sering disalahpahami. Sederhananya, margin adalah jumlah uang minimum yang diperlukan untuk melakukan perdagangan dengan leverage dan dapat menjadi alat manajemen risiko yang berguna. Terkait erat dengan margin adalah konsep margin call – yang sangat dihindari oleh trader. Tidak mengetahui apa itu margin, bisa ... #If you are #1 Popular Shop for Best Price Ig Trading Forex Leverage And Margin Level Forex Adalah . Trading binary berbeda dengan trading forex karena trading forex dikategorikan sebagai trading non-binary. 3. Trading forex. Memahami trading forex dapat dikatakan sangat sederhana. Trading forex adalah perdagangan mata uang asing dengan memanfaatkan kurs mata uang yang naik-turun dalam kurun waktu tertentu. Shop for cheap price Margin Trading Forex Adalah And Mt4 Mt5 High Probability Forex Trading Method Torrent . Jika Anda membuka account regular (standard) dan trading EUR/USD, GBP/USD, AUD/USD atau NZD/USD, maka nilai kontrak untuk 1 lot adalah USD 100,000. Dalam hal ini, perhitungan untuk Margin adalah: Margin = (USD 100.000) x (jumlah lot atau volume) x (persentasi margin) x harga pasar saat itu #Best Highlight #1 Hot Shop for Best Price Ifundtraders And Trading And Challenge And Forex And Margin Trading Forex Adalah .

[index] [15925] [10612] [24057] [27303] [10137] [23932] [17009] [10039] [1871] [7211]

Leverage Yang Ideal Untuk Trading Forex - YouTube

Mas, berapa pips JARAK STOP LOSS YANG IDEAL dalam forex trading, itu adalah pertanyaan yang masuk ke dalam instagram saya Dwiyan Anggara. Ada beberapa pertimbangan dalam menentukan jarak stop loss ... VlogForex adalah channel yang berisi tentang Dasar-dasar Trading Forex bahasa Indonesia untuk pemula dan Kumpulan pengalaman saya selama dalam dunia Trading. PLAYLIST VIDEO PENTING LAIN TENTANG ... Njoo Eddy Soewasetio adalah seorang juara kedua para Real Account Trading Contest VI 2018. Kemenangannya ini tidak terlepas dari pengalaman yang dia rasakan selama trading. Apa itu leverage? Bagaimana dengan margin? Kuasai konsep dasar dan terminologi forex sebelum berdagang di pasar riil. Untuk mendaftar ke akun, silakan buka: ... Kali ini, kami cuba membincangkan asas-asas pemahaman apakah itu Leverage dalam Forex. NAJMULDIN EXCHANGER Penyedia servis Local Depositor pelbagai broker di Malaysia & Brunei Adakah anda trader ... Understanding forex leverage, margin requirements and sizing trades for successful trading. Video tutorial ini ditujukan untuk trader / investor pemula yang ingin mempelajari lebih lanjut mengenai penghitungan bunga margin pada transaksi saham di bu... 🚨🚨Trading Performance 🚨🚨 Improve Your Trading Performance at our Fundamental Trading Academy https://www.toptradersfx.com/academy (Our Academy is 1v1 ... Bahasan yang sudah seharusnya dipahami oleh semua trader yang sedang menjalankan atau akan menjalankan bisnis forex. Pertama kita sebagai trader harus memahami konsep perhitungan margin dan ... Signal Trading Gratis Setiap Hari dan Komunitas Trading Terbaik di Indonesia, klik: http://nfcvip.net/komunitas/ Bergabunglah bersama ribuan trader lain yang...

http://arab-binary-option.restpostrero.tk